
Oyun Tabanlı Öğrenme (Gamification) için İnanılmaz Eğlenceli Bir Öneri – “Zondle”
Bu yeni yazımda yaz ayları için öğretmenlere önümüzdeki eğitim öğretim yılı için hazırlayacakları planlarda göz önünde bulundurabilecekleri bir uygulamadan bahsedeceğim. ” Zondle ”
Daha önceki yazılarımdan da bildiğiniz üzere 21. yy eğtiminin ihtiyaçlarından biri olan”Gamification”‘dan bahsediyorum. “Oyun Ögeleri” nin derslere entegre edilmesi ile “eğlenceyi” derse dahil ediyor böylece öğrencilerimizin, aktardıklarımızı yalnızca hafızaları orantısında bilmelerini değil bir yaşanmışlıklar katarak öğrenmelerini teşvik ediyoruz.
İşte Zondle
Bu web platformu öğrenciler için oyun tabanlı öğrenme ortamları sunmaktadır. Aynı zamanda kişiselleştirilmiş öğrenme ortamı yaratarak onların gelişimini izlemeniz için de olanak sağlamaktadır.
Web 2.0 araçlarının artık klasikleşmiş basamakları ile ilerleyip, sınıflarınızı oluşturuyor, öğrencilerinizi bu sınıflara aktarabiliyorsunuz. Öğrencileriniz de sitenin onlara atadığı kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yapabiliyor, onlara verdiğimiz görevleri (oyunları oynayarak) yerine getiriyorlar.
Benim bu uygulamayı önermemdeki başlıca nedenler;
- Sitenin biz öğretmenlere branşımız doğrultusunda, arattığımız konu başlıkları altındaki soruların seçeceğimiz bir oyun temasının içine gömebilmemize ve oyunu istediğimiz gibi tasarlamamıza olanak sağlamasıdır.
- İkinci olarak öğrencilerinizin bu görevlerdeki (oyunlardaki) performanslarını ve onların gelişimini yakından takip edebileceğiniz bir öğrenme ortamı sağlamasıdır.
Ayrıca branş ayrımı yapmadan öğrencilerinizin İngilizcelerinin de gelişmesine zemin hazırlıyor olması olumlu yönlerinden biri 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=gs5ZUL4J1Mw
Meslektaşlarımdan ve takipçilerimden uygulama hakkında fotoğraf , twit veya geri bildirm bekliyorum. Öğrencilerimizin mutlu ve heyecanlı gözleri de bizleri motive etmiyor mu?
Yeni uygulamalar yolda… Heyecanla bekleyebilirsiniz. 🙂
Zondle çok başarılı bir etkileşim aracı olarak görünüyor. Benim yazınız içinde geçen bir kavramla ilgili tereddütum var. Daha önce okudugum metinlerde Gamification oyunlastirma olarak tanimlaniyordu. Oyun tabanlı öğrenme ile eş anlamlı kullanılması bana göre bir hata olur. Bilmem ne düşünürsünüz?
Sayın Evsen Peker sizinle aynı yönde düşünüyorum. İş piyasa sisteme hizmeti ve teslimiyeti veriyor gibi geldi. nasıl öğretilir-eğitilir
yok sanki.
[…] http://www.egitimdeteknoloji.com/oyun-tabanli-ogrenme-gamification-icin-inanilmaz-eglenceli-bir-oner… […]
yeni öğrenme ve eğitim uygulamalarının ülkemizde olumlu sonuçlarını görmek umuduyla