VEXRobotics VEXIQ – Off Season Turnuvası Başlıyor…

0 259

Dünyada olağanüstü hızla gelişme gösteren robotik bilimine genç yaşlarda tanışan öğrenciler yıl içerisinde yapmış oldukları tasarımları sunmak ve verilen görevleri yapmak için Okyanus Koleji Kemerburgaz kampüsünde, Türkiye’de ilk defa düzenlenen en büyük VEX IQ turnuvasında buluşacaklar.

VEX IQ eğitim kitleriyle eğitim yapan tüm eğitim kurumların katılabileceği turnuvanın katılım için egitimdeinovasyon.org sayfasından katılım formunu doldurmanız yeterli olacaktır.

Turnuvaya katılacak olan takımdaki öğrenci sayısı ile ilgili bir sınırlama yoktur. Genelde VEX IQ takımı 2-10 kişi arasında üyeden oluşur. Fakat 5-6 öğrenciden oluşan bir takımda öğrencilerin katılım oranı ve verimi daha fazladır.

Robotlarımızı VEX IQ setlerimizi kullanarak tasarlanması gerekmektedir. Yapacağınız robotun her sene oyun temasına göre değişmesi gerekmektedir. Bu senenin oyun temasının açıklandığı videoyu  ve robotu yaparken uymamız gereken kurallar ile oyun kurallarını haber sonundaki kitapçıkta bulabilirsiniz.

Yarışmaya ilkokul ve ortaokul öğrencileri katılabilmektedir. Eğer ilkokul grubu sadece 1-2 takım ise (12den az ise) ortaokul grubuyla beraber yarışmaya gireceklerdir.

Bir VEX IQ turnuvası 3 farklı tip maçtan oluşmaktadır.

Programming Skills Match kısmında bir takım sahada ve robotun otonom modda performans göstermesi gerekiyor, süreniz 60 saniyedir. Her takımın 3 kere sahaya çıkma hakkı vardır.

Driver Skills Match kısmında bir takım sahada ve robotun joystick kontrollü modda performans göstermesi gerekiyor, süreniz 60 saniyedir. Her takımın 3 kere sahaya çıkma hakkı vardır.

Driver Skills Match ve Programming Skills Match puanları toplanarak Robot Skills Match olarak kaydedilir. Driver ve Programming Skills Matchlere katılım zorunlu değildir.

Teamwork Skills Match kısmında iki takım sahada ve ittifak olarak çalışıyorlar. Maç süresi 1 dakika beraber mücadele ederek 1 dakika süresince en yüksek puanı almaya çalışıyorlar. Teamwork Skills Matchlere katılım zorunludur.

Eğer takımınız Programming Skills Matchlere katılmaya karar verdiyse, robotun bu maç türünde otonom çalışması gerekiyor.

Takımların katılacağı turnuva sayısı, turnuva sistemi tarafından belirleniyor. Sistem katılan takım sayısı, verilen süre gibi birçok etmeni göz önünde bulundurarak her takıma eşit sayıda sahaya çıkma hakkı veriyor. Bu sayı genellikle 5-10 arası olmaktadır.

Turnuvaya katılacak takımların kullanımına açık deneme sahaları turnuva alanında olacaktır.

Robotlarımızı tasarlarken VEX IQ sisteminin izin verdiği ROBOTC for Vex Robotics, ModKit for VEX Robotics, EasyC for V5 for VEX IQ ve Robot Mesh Studio, kullanarak kodlama yapabilirsiniz. Takımla genelde ModKit veya ROBOTC kullanılmaktadır.

Jüri verilecek ödül konusunda alanına hakim lise öğrencileri, öğretmenler, yarışma sorumluları, Eğitimde İnovasyon Derneği gönüllüleri, üniversite öğretim üyeleri jüri ekibini oluşturulacaktır.

Turnuva süresince puanınızı anlık olarak takip edeceğiniz ekran bulunacaktır.

Katılımcı takımlara Eğitimde İnovasyon Derneği’nden onaylı katılım sertifikası verilecektir.

İstanbul dışından gelen takımlar için organizasyon yapılacak ve en uygun alternatifler katılımcı sayısına göre belirlenecektir. Gerekli bilgi İstanbul dışından gelen takımlara ayrıca ulaştırılacaktır.

VEX IQ Challenge Ringmaster – 2017-2018 VEX IQ Challenge Game :

Turnuvaya katılacak tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.